16 december 2019

donderdag 23 januari 20.00 uur: Koningslezing door Felix Klos

Geschreven door Elsbeth Oskamp

Felix Klos (1992) is een Nederlands-Amerikaanse historicus die met de hoogst mogelijke beoordelingen afstudeerde in de moderne Britse en Europese geschiedenis aan Lincoln College, Oxford.

Eerder studeerde hij magna cum laude af in de politicologie aan Middlebury College in Vermont, Amerika. Buiten de academie schreef Felix tijdens zijn studie speeches en memorandums voor de Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders. In Nederland schreef hij mee aan internationale beleidsstukken voor D66 en Ordening op Orde (2012), een pamflet gepubliceerd door Brusselse denktank European Liberal Forum. Ook schreef hij ‘Winston Churchill, vader van Europa’, het eerste boek ooit geschreven over Churchills campagne voor een verenigd Europa.

Ondanks zijn jonge leeftijd (27) is Felix Klos nu al een veelgevraagd commentator in onder andere De Wereld Draait Door en Nieuwsuur. Bij de laatste Europese verkiezingen stond hij voor D66 op de vierde plaats van de kieslijst.

Felix Klos is een Nederlands-Amerikaanse historicus.

Praktische informatie

Het programma begint om 20:00 uur. Bestelde kaartjes kunnen tot 19:50 uur afgehaald worden in de hal van De Koningskamer, Koningslaan 2b, Bussum. De lezing duurt circa 45 minuten, dan is er een hele korte pauze. Het tweede deel bestaat uit vragen aan de spreker en wordt uiterlijk om 22:00 uur afgerond; daarna kan er nagepraat worden met een glaasje wijn.

Gerelateerd