Kerkgebouw

Ons kerkgebouw bestaat uit een kerkzaal en drie andere ruimtes, geschikt voor uiteenlopende doelen.

De kerk is gelegen aan de Koningslaan 2b in Bussum, in de beroemde woonwijk ‘het Spiegel’. De kerk is in 1955 gebouwd naar een ontwerp van de (remonstrantse) architect Ir. G. Treep uit Bussum. Het gebouw is ca 30 jaar later verbouwd en onder andere uitgebreid met de zogenoemde Tuinzaal. Toen is tevens een eenvoudige keuken gebouwd.

Indeling

Het kerkgebouw bestaat uit:

  • de Kerkzaal (voor 150 personen)
  • de Tuinzaal (voor maximaal 55 personen)
  • de Kerkenraadskamer (vergaderruimte voor max 18 personen in het sousterrain)
  • de Kring-ruimte (ruimte voor circa 20 personen in het sousterrain)
  • een eenvoudige koffiekeuken
  • een eenvoudige keuken (in het sousterrain)

In 2013 heeft een tweede verbouwing plaatsgevonden, die leidde tot twee belangrijke verbeteringen:

  • betere ruimteverdeling bij de entree
  • volwaardig invalidentoilet

Deze laatste verbouwing werd gefinancierd uit een legaat dat een Gemeentelid speciaal hiervoor bestemd heeft.

Toegankelijkheid

De toegankelijkheid van onze kerk voor minder-validen is mogelijk, maar niet zonder hulpmiddelen. De kerk ligt op een soort terp en de diverse ruimten liggen daardoor op verschillende niveau’s. De Kerkzaal, de Tuinzaal en het invalidentoilet zijn per rolstoel bereikbaar, o.a. via een hellingbaan; de ruimtes in het sousterrain zijn niet bereikbaar voor rolstoelgebruikers.

Gebruik/verhuur

Aanvragen door leden en vrienden voor gebruik van accommodaties voor activiteiten van de eigen gemeente verloopt via de heer Ard van Oosten Slingeland. U kunt uw aanvraag doen via de pagina Verhuur. Via de Zaalagenda op deze website is vooraf te zien of de gewenste ruimte op het gewenste moment beschikbaar is.

De diverse ruimten in het kerkgebouw worden ook aan belangstellenden van buiten de gemeente verhuurd voor vergaderingen, rustige bijeenkomsten, koorrepetities e.d. Ook voor herdenkingsbijeenkomsten in het kader van een begrafenis of crematie is onze kerk door het intieme karakter geliefd. Voor gebruik van het orgel in de kerkzaal dient tegelijk met uw aanvraag apart toestemming gevraagd te worden.

De verhuur voor extern gebruik van alle accommodaties wordt geregeld door de heer A. Branderhorst. U kunt uw aanvraag doen via de pagina Verhuur. Via de Zaalagenda op deze website is vooraf te zien of de gewenste ruimte op het gewenste moment beschikbaar is.

Bereikbaarheid

De Remonstrantse kerk is goed bereikbaar, zowel per auto, als met het openbaar vervoer. Het NS-station Naarden-Bussum heeft 4 maal er uur verbindingen richting Amsterdam, alsmede vier maal per uur richting Amersfoort en Utrecht. Zie voor meer informatie onze routebeschrijving.

Parkeren

Om veiligheidsredenen is het niet toegestaan op het terrein van het kerkgebouw te parkeren. In de directe omgeving van het gebouw geldt een parkeerverbod van maandag tot en met zaterdag tussen 10 – 18 uur. Gedurende die tijd mag alleen met een bezoekersvergunning geparkeerd worden. Deze vergunning is in het kerkgebouw verkrijgbaar en kost € 1,25 per stuk. Wanneer men aan de Koningslaan met twee wielen op de stoep parkeert is er kans op een bekeuring. Uitritten van omwonenden moeten uiteraard vrij blijven.