Routebeschrijving

Het kerkgebouw van de Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum is gelegen aan de Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum, in de villawijk ’t Spiegel, vlak naast (westelijk van) het NS-station Naarden-Bussum.
Het kerkgebouw ligt enigszins verscholen in de tuin.

Onderstaand een routebeschrijving per eigen vervoer en per openbaar vervoer.

Met eigen vervoer

1. vanuit Amsterdam (via de A1 – richting Amersfoort):
afrit Bussum (afrit no. 7), aan einde (T-kruising), rechtsaf richting Naarden-West; bij 1e stoplichten, linksaf (Brediusweg) – helemaal uitrijden (tot direct over spoorwegovergang) over het spoor rechtsaf (Slochterenlaan), daarna 1e straat links (Graaf Wichmanlaan) daarna 1e rechts (Koningslaan) en bocht naar links volgen. De Remonstrantse kerk ligt nà de bocht naar links, aan de rechterkant, enigszins verscholen in de tuin.

2. vanuit Amersfoort (via de A1 – richting Amsterdam):
afrit Bussum (afrit no. 7), blijf rechts aanhouden, over het viaduct van de A1, richting Naarden bij eerstvolgende stoplichten, linksaf (Brediusweg)
zie verder beschrijving onder 1.

3. vanuit Utrecht (via de A27 – richting Almere):
afslag richting Amersfoort/Amsterdam (E 231/A1) links aanhouden – richting Amsterdam (A1) afrit Bussum (afrit no. 7)
zie verder de route beschrijving onder 2.

Met het openbaar vervoer (trein)

Uitstappen station Naarden-Bussum (kerkgebouw is ± 5 min. lopen van het station).
Op het middenperron blijven en lopen richting Hilversum (zuidwaarts) trap af, voetgangerstunnel in, rechtsaf, trap op en meteen 2x rechtsaf (Slochterenlaan); 1e straat links (Graaf Wichmanlaan), daarna 1e straat rechts (Koningslaan). Het kerkgebouw ligt ná de bocht naar links, aan de rechterkant.

Parkeren
Parkeren bij het kerkgebouw aan de Koningslaan in Bussum is gebonden aan tal van beperkingen en regels. Op het terrein van de kerk zelf is parkeren niet toegestaan, omdat brandweer, ambulances e.d. onbeperkte en vrije toegang tot het gebouw moeten hebben. In de directe omgeving van de kerk is het zgn. ‘belanghebbenden parkeren’ ingevoerd.

Voor parkeren is van maandag tot en met zaterdag tussen 07:00 en 18:00 uur en op koopavonden een vergunning nodig.
In de kerk is een zgn. ‘Bezoekersvergunning’ verkrijgbaar. Ook buiten vorenstaande uren is parkeren in de Koningslaan niet aan te bevelen: de straat is niet breed en parkeren met de wielen op het trottoir kan bestraft worden met een boete.
Parkeren verderop op de Koningslaan na de kruising met de Meerweg is wel toegestaan.

Kilk op de plattegronden hieronder voor een duidelijker weergave in een nieuw scherm.
remonabustad

remonabuwijk

remonabustraat